Olej Rydzowy (z Lnianki)

Olej Rydzowy (z Lnianki)
Kod produktu: m-06
Dostępność: Na magazynie
Cena: 25.00zł
Ilość:     - LUB -   Dodaj do listy życzeń
Dodaj do porównania

Innym od dawna małych żółto-czerwonych nasion lnianki otrzymał cenne mający olej ostry szafran, rywalizując o jego wartości odżywcze ze słynnego oleju sezamowego (stąd inna nazwa lnianki – „Niemiecki sezamowy”, niemiecki „Sezam”). Oprócz jedzenia olej kameliowy, stosowany w medycynie ludowej starożytnych (do leczenia ran, oparzeń, chorób zapalnych oka i owrzodzenia żołądka).

Dzięki wyważonej kompozycji i wysokiej wartości odżywczej oleju, dawniej lniankowego znaleźć można wiele zastosowań w diecie i diecie wegetariańskiej.

Nierafinowany olej ma apetyczny aromat oraz korzenny, lekko pieprzny smak (smak, jak rzodkiewki i chrzanu). To właśnie z powodu tych szczególnych właściwości oleju kamelii od dawna stosowany w kuchni głównie do sałatek, surówek, gotowanych warzyw. Poza tym, ten ziołowy produkt jest idealny do przygotowania różnych potraw zbożowych , pieczenia i sosów. Jako wyrafinowany i nierafinowany olej, jest też często wykorzystywany do smażenia warzyw, mięsa lub ryb (olej ten jest dość stabilny na ciepło, nie traci smaku i aromatycznych właściwości w wysokiej temperaturze).

 

Terapeutyczne, profilaktyczne właściwości oleju lniankowego.

Zawierających duże ilości witaminy, przeciwutleniacze, niezbędne makro- i mikroskładników cenne substancje biologicznie czynne olej kameliowy ma szeroki zakres działania terapeutycznego (bakteriobójcze, przeciwzapalne, przeciwnowotworowe, gojenie się ran, właściwości antihelminthic), a więc mogą znaleźć całkiem różne zastosowania w zapobieganiu i kompleksowemu leczeniu różnych chorób.

Używać oleju lniankowego dla układu sercowo-naczyniowego. Zawarte w lnianki olej wielonienasycone kwasy tłuszczowe (witamina F), w połączeniu z innymi elementami tego produktu (fitosterole, witaminę E, magnez, prowitamina A) przyczynia się do elastyczności i wzmocnienia naczyń krwionośnych, jak również będą skutecznie w chronieniu ścian naczyń ze „złego” cholesterolu, zapalenia i wolnych rodników. Zawarte w oleju lniankowym magnez, witaminy K, E, F, D przyczyniają się do stabilizacji ciśnienia krwi i odgrywają ważną rolę w regulacji krzepnięcia krwi. Integracja oleju lniankowego w witaminę E, magnez i chlorofil, utrzymuje prawidłowy poziom hemoglobiny we krwi i leukocyty. Wynika stąd, że wprowadzenie do diety oleju lniankowego jest bardzo przydatne w profilaktyce i w złożonym leczeniu chorób, takich jak nadciśnienie, miażdżyca tętnic, dusznica bolesna, choroba naczyń wieńcowych serca, niedokrwistości, żylaków, zakrzepowego zapalenia żył.

Stosowanie oleju lniankowego w chorobach przewodu żołądkowo-jelitowego. Ze względu na wysokie stężenie w lniankowej substancji olejowej działa przeciwbakteryjnie na wpływ błony śluzowej przewodu pokarmowego (chlorofil, witaminy F, A i E), to produkt roślinny jest przydatny do spożycia regularnie do zapobiegania i leczenia zapalenia błony śluzowej żołądka, zapalenia okrężnicy, jelita cienkiego , wrzodów i dwunastnicy. Obecny w kompozycji witamin olej lniankowy F (linolowego i kwasu linolenowego) i fosfolipidów ma korzystny wpływ na wątrobę i drogi oddechowe, a więc olej lniankowy można z powodzeniem stosować w profilaktyce i w leczeniu kompleksowym kamicy żółciowej, zapalenie pęcherzyka żółciowego, zapalenie wątroby, tłuszcze Duchenne’a i marskość wątroby. Wyraźne właściwości przeciwrobacze oleju lniankowego, umożliwiają efektywne korzystanie z tego ziołowego produktu w walce z różnymi robakami.

Stosowanie oleju lniankowego dla ciała kobiet i mężczyzn. Wysoka zawartość substancji, które przyczyniają się do normalizacji poziomu hormonów (witaminy E, wielonienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole) oleju lniankowego jest szczególnie przydatny do wprowadzenia do diety dla kobiet w ciąży i karmiących, a także kobiety, menopauzie transportu zespołu ciężki lub napięcia przedmiesiączkowego. Ponadto regularne spożywanie oleju lniankowego przyniesie wymierne korzyści dla chorób piersi, jajników, i wielu innych chorób. Narzędzie to nasycone dietetyczne fitosterole będzie również bardzo przydatne dla ludzi cierpiących z powodu różnych chorób prostaty.

Do wykazu chorób, w których zaleca się regularne stosowanie oleju lniankowego można dodać: otyłości, cukrzycy, chorób oczu, kamieni nerkowych, osteoporozy, zaburzeń rozrodczych (niepłodność męska i żeńska), osłabiona odporność, nowotwory.

A ponadto, ze względu na dużą zawartość w kompozycji wielonienasyconych olej omega-3 i omega-6 kislotryzhikovoe – jest to również doskonały środek do oczyszczania ciała toksyny, radionuklidy, metali ciężkich.

Stosowanie oleju lniankowego w kosmetologii i dermatologii.

Posiadająca przeciwalergiczne, przeciwzapalne, gojące i przeciwbakteryjne właściwości, olej kameliowy jest skutecznym narzędziem do zintegrowanego leczenia różnych chorób skóry (takich jak atopowe zapalenie skóry, łuszczyca, egzema, pokrzywka, skaz itp).

Ze względu na zawartość w oleju lniankowego cały kompleks naturalnych składników, które mają bardzo korzystny wpływ na skórę, to ziołowy produkt jest częścią różnych produktów kosmetycznych.

 

· Przy stosowaniu oleju Kamelia szybko się wchłania i wnika głęboko w skórę, przyczyniając się do jej aktywnego łagodzenia skutków, nawadnia i odżywia.

· Oleje elementu lniankowego dają jędrność i elastyczność skóry, poprawiają stan naczyń włosowatych skóry.

· Olej lnianki, chroni skórę i włosy pęcherzyków z podrażnieniami i negatywnymi skutkami agresywnych czynników środowiskowych, zapobiega powstawaniu jakichkolwiek reakcji alergicznych.

· Ze względu na wysoką zawartość naturalnych przeciwutleniaczy i fitosteroli olej lniankowy, zapobiega przedwczesnemu powstawaniu zmarszczek skóry i plam starczych, a także chroni skórę przed starzeniem, związanych z ekspozycją na promieniowanie ultrafioletowe lub zaburzeń hormonalnych.

Olej lnianki jest używany jako składnik nawilżający i odżywczy w kremach do pielęgnacji skóry na twarzy, szyi i ciała, balsamy do ust, anti-aging i do pielęgnacji włosów.

Ponadto, olej kameliowy jest szeroko stosowany w kosmetyce jak oleje bazowe aromaterapii i elementu transportowego olejów masażu.

Zmiękczające, przeciwbakteryjne i efekt nawilżający, olej lniankowy jest doskonała do pielęgnacji delikatnej i wrażliwej skóry dziecka (na przykład, olej ten może być stosowany do smarowania pieluszkowego niemowląt).

Napisz opinię

Twoje imię:


Twoja opinia: Uwaga: HTML nie jest przetłumaczany!

Ocena: Zły           Dobry

Wpisz kod w pole poniżej:



Opis

Innym od dawna małych żółto-czerwonych nasion lnianki otrzymał cenne mający olej ostry szafran, rywalizując o jego wartości odżywcze ze słynnego oleju sezamowego (stąd inna nazwa lnianki – „Niemiecki sezamowy”, niemiecki „Sezam”). Oprócz jedzenia olej kameliowy, stosowany w medycynie ludowej starożytnych (do leczenia ran, oparzeń, chorób zapalnych oka i owrzodzenia żołądka).

Dzięki wyważonej kompozycji i wysokiej wartości odżywczej oleju, dawniej lniankowego znaleźć można wiele zastosowań w diecie i diecie wegetariańskiej.

Nierafinowany olej ma apetyczny aromat oraz korzenny, lekko pieprzny smak (smak, jak rzodkiewki i chrzanu). To właśnie z powodu tych szczególnych właściwości oleju kamelii od dawna stosowany w kuchni głównie do sałatek, surówek, gotowanych warzyw. Poza tym, ten ziołowy produkt jest idealny do przygotowania różnych potraw zbożowych , pieczenia i sosów. Jako wyrafinowany i nierafinowany olej, jest też często wykorzystywany do smażenia warzyw, mięsa lub ryb (olej ten jest dość stabilny na ciepło, nie traci smaku i aromatycznych właściwości w wysokiej temperaturze).

 

Terapeutyczne, profilaktyczne właściwości oleju lniankowego.

Zawierających duże ilości witaminy, przeciwutleniacze, niezbędne makro- i mikroskładników cenne substancje biologicznie czynne olej kameliowy ma szeroki zakres działania terapeutycznego (bakteriobójcze, przeciwzapalne, przeciwnowotworowe, gojenie się ran, właściwości antihelminthic), a więc mogą znaleźć całkiem różne zastosowania w zapobieganiu i kompleksowemu leczeniu różnych chorób.

Używać oleju lniankowego dla układu sercowo-naczyniowego. Zawarte w lnianki olej wielonienasycone kwasy tłuszczowe (witamina F), w połączeniu z innymi elementami tego produktu (fitosterole, witaminę E, magnez, prowitamina A) przyczynia się do elastyczności i wzmocnienia naczyń krwionośnych, jak również będą skutecznie w chronieniu ścian naczyń ze „złego” cholesterolu, zapalenia i wolnych rodników. Zawarte w oleju lniankowym magnez, witaminy K, E, F, D przyczyniają się do stabilizacji ciśnienia krwi i odgrywają ważną rolę w regulacji krzepnięcia krwi. Integracja oleju lniankowego w witaminę E, magnez i chlorofil, utrzymuje prawidłowy poziom hemoglobiny we krwi i leukocyty. Wynika stąd, że wprowadzenie do diety oleju lniankowego jest bardzo przydatne w profilaktyce i w złożonym leczeniu chorób, takich jak nadciśnienie, miażdżyca tętnic, dusznica bolesna, choroba naczyń wieńcowych serca, niedokrwistości, żylaków, zakrzepowego zapalenia żył.

Stosowanie oleju lniankowego w chorobach przewodu żołądkowo-jelitowego. Ze względu na wysokie stężenie w lniankowej substancji olejowej działa przeciwbakteryjnie na wpływ błony śluzowej przewodu pokarmowego (chlorofil, witaminy F, A i E), to produkt roślinny jest przydatny do spożycia regularnie do zapobiegania i leczenia zapalenia błony śluzowej żołądka, zapalenia okrężnicy, jelita cienkiego , wrzodów i dwunastnicy. Obecny w kompozycji witamin olej lniankowy F (linolowego i kwasu linolenowego) i fosfolipidów ma korzystny wpływ na wątrobę i drogi oddechowe, a więc olej lniankowy można z powodzeniem stosować w profilaktyce i w leczeniu kompleksowym kamicy żółciowej, zapalenie pęcherzyka żółciowego, zapalenie wątroby, tłuszcze Duchenne’a i marskość wątroby. Wyraźne właściwości przeciwrobacze oleju lniankowego, umożliwiają efektywne korzystanie z tego ziołowego produktu w walce z różnymi robakami.

Stosowanie oleju lniankowego dla ciała kobiet i mężczyzn. Wysoka zawartość substancji, które przyczyniają się do normalizacji poziomu hormonów (witaminy E, wielonienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole) oleju lniankowego jest szczególnie przydatny do wprowadzenia do diety dla kobiet w ciąży i karmiących, a także kobiety, menopauzie transportu zespołu ciężki lub napięcia przedmiesiączkowego. Ponadto regularne spożywanie oleju lniankowego przyniesie wymierne korzyści dla chorób piersi, jajników, i wielu innych chorób. Narzędzie to nasycone dietetyczne fitosterole będzie również bardzo przydatne dla ludzi cierpiących z powodu różnych chorób prostaty.

Do wykazu chorób, w których zaleca się regularne stosowanie oleju lniankowego można dodać: otyłości, cukrzycy, chorób oczu, kamieni nerkowych, osteoporozy, zaburzeń rozrodczych (niepłodność męska i żeńska), osłabiona odporność, nowotwory.

A ponadto, ze względu na dużą zawartość w kompozycji wielonienasyconych olej omega-3 i omega-6 kislotryzhikovoe – jest to również doskonały środek do oczyszczania ciała toksyny, radionuklidy, metali ciężkich.

Stosowanie oleju lniankowego w kosmetologii i dermatologii.

Posiadająca przeciwalergiczne, przeciwzapalne, gojące i przeciwbakteryjne właściwości, olej kameliowy jest skutecznym narzędziem do zintegrowanego leczenia różnych chorób skóry (takich jak atopowe zapalenie skóry, łuszczyca, egzema, pokrzywka, skaz itp).

Ze względu na zawartość w oleju lniankowego cały kompleks naturalnych składników, które mają bardzo korzystny wpływ na skórę, to ziołowy produkt jest częścią różnych produktów kosmetycznych.

 

· Przy stosowaniu oleju Kamelia szybko się wchłania i wnika głęboko w skórę, przyczyniając się do jej aktywnego łagodzenia skutków, nawadnia i odżywia.

· Oleje elementu lniankowego dają jędrność i elastyczność skóry, poprawiają stan naczyń włosowatych skóry.

· Olej lnianki, chroni skórę i włosy pęcherzyków z podrażnieniami i negatywnymi skutkami agresywnych czynników środowiskowych, zapobiega powstawaniu jakichkolwiek reakcji alergicznych.

· Ze względu na wysoką zawartość naturalnych przeciwutleniaczy i fitosteroli olej lniankowy, zapobiega przedwczesnemu powstawaniu zmarszczek skóry i plam starczych, a także chroni skórę przed starzeniem, związanych z ekspozycją na promieniowanie ultrafioletowe lub zaburzeń hormonalnych.

Olej lnianki jest używany jako składnik nawilżający i odżywczy w kremach do pielęgnacji skóry na twarzy, szyi i ciała, balsamy do ust, anti-aging i do pielęgnacji włosów.

Ponadto, olej kameliowy jest szeroko stosowany w kosmetyce jak oleje bazowe aromaterapii i elementu transportowego olejów masażu.

Zmiękczające, przeciwbakteryjne i efekt nawilżający, olej lniankowy jest doskonała do pielęgnacji delikatnej i wrażliwej skóry dziecka (na przykład, olej ten może być stosowany do smarowania pieluszkowego niemowląt).

Opinie (0)

Napisz opinię

Twoje imię:


Twoja opinia: Uwaga: HTML nie jest przetłumaczany!

Ocena: Zły           Dobry

Wpisz kod w pole poniżej:



PayPal Visa Mastercard
Яндекс.Метрика
OpenCart Rolli Company © 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone.