Olej Musztardowy

Olej Musztardowy
Kod produktu: m-04
Dostępność: Na magazynie
Cena: 22.00zł
Ilość:     - LUB -   Dodaj do listy życzeń
Dodaj do porównania

Interesujący fakt:

W całej długiej historii swojego istnienia, musztarda jest znana w wielu krajach nie tylko ze względu na jego doskonały smak, ale również ze względu na jego niesamowite właściwości lecznicze. Musztarda w pierwszym tysiącleciu naszej ery jest szeroko stosowana w medycynie ludowej od starożytnej Grecji i Rzymu.

Grecy kilka wieków temu, sprzedawali tylko na dworze królewskim, który był nazywany „imperialnym przysmakiem.” Na przykład, w XVIII wieku został dostarczony z Anglii do stołu Katarzyny II i był jednym z jej ulubionych przysmaków. W związku z tym konkretnym uzależnieniem cesarzowej szybko (w końcu 18-go i początku 19 wieku) i rozpoczęła się w historii Rosji uprawa gorczycy i produkcja przemysłowa z jej nasion.

Opis:

Olej musztardowy cenny produkt odżywczy, który ma szerokie spektrum działania terapeutycznego, medycznego. Ma właściwości antyseptyczne i antybakteryjne i jest skuteczny w leczeniu chorób przewodu pokarmowego i układu krążenia, zewnętrznych ran i oparzeń.

Gorczyca, z powodu wysokiej zawartości substancji biologicznie czynnych, szczególnie przydatnych do włączenia do diety kobiet w ciąży, matek karmiących, dzieci i osób starszych. Jest skuteczna gdy jest stosowana w kosmetyce domowej.

Olej z nasion gorczycy ma złoty kolor, żółty specyficzny aromat, wyrafinowany i pikantny smak, absolutnie nie gorzki, jak wielu ludzi myślą. Jego doskonałe właściwości gastronomiczne i odżywcze zadowolą miłośników smacznej i zdrowej żywności.

Przydatne właściwości:

Gorczyca – skuteczne narzędzie w leczeniu skutków urazów, chorób mięśni i stawów. Ze względu na zawarty glikozyd sinegrinu gorczycy z miejscowego drażniące, pomaga poprawić krążenie krwi w miejscu zapalenia. Dlatego gorczyca od dawna jest elementem większości tradycyjnych maści leczniczych i kremów w leczeniu dny moczanowej, zapalenia stawów, zapalenia mięśni, rwy kulszowej, reumatyzmu. Kiedy wciera się w skórę olej musztardowy, pomaga rozładować napięcie mięśni i więzadeł (dzięki tej właściwości jest olej często stosowane przez sportowców po intensywnym wysiłku). Ale dodatkowo, ze względu na jego środek dezynfekujący i antyseptyczny z gorczycy znany jest w medycynie ludowej do leczenia skaleczeń i innych uszkodzeń pourazowych.

Zastosowanie oleju musztardowego dla układu pokarmowego. Gorczyca pomaga poprawić apetyt i pobudza proces trawienia (witaminy z grupy B i inne substancje, które są częścią tego produktu, zwiększa funkcję wydzielniczą i motoryczną przewodu pokarmowego, zwiększa aktywność funkcjonalną wątroby i trzustki). W oleju musztarda wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (witamina F) i choliny (witamina B4) – substancji, które stymulują proces wydzielania i przyczyniających się do poprawy metabolizmu lipidów w wątrobie. Dlatego gorczyca przydatna jest regularnie w celu zapobiegania i kompleksowego leczenia kamieni żółciowych, stłuszczeniu wątroby, zapaleniu pęcherzyka żółciowego, zapaleniu wątroby, marskość wątroby. Olej z gorczycy, a ponadto jest dobrze znany w medycynie ludowej jako skuteczny anthelminthic, które znajdują zastosowanie w leczeniu i profilaktyce różnych robaczycy (glistnicy, enterobiosis, trichuriozy, opistorhozy itp).

Gorczyca poprawia układ krążenia. Gorczyca zawiera w swojej strukturze cały szereg substancji, które zmniejszają przepuszczalność naczyń włosowatych, które poprawiają elastyczność naczyń krwionośnych (witaminy E, P, K (wielonienasyconych kwasów tłuszczowych). Te składniki gorczycy, aby chronić układ krążenia od pochodzenia i rozwoju procesów zapalnych. Olej z gorczycy jest użyteczny do zapobiegania i wykorzystania jako część kompleksowego leczenia nadciśnienia – w rzeczywistości kompleksu zawartego w produkcie witaminy E, K, M, P, B3, D przyczynia się do normalizacji ciśnienia tętniczego i „odpowiada” dla odpowiedniej regulacji krzepnięcia krwi. Ponadto regularne spożywanie gorczycy jest bardzo skuteczne w profilaktyce i leczeniu zespołu miażdżycy (zawartego w kompleksie gorczycy oraz fitosteroli witamin E, F, B3, B6 skutecznie chronią naczynia krwionośne ze złogów na ścianach ich „złego” cholesterolu). Olej z gorczycy to również źródło substancji aktywnie uczestniczących w syntezie hemoglobiny (chlorofil, witaminy E i witaminy B6) i tak wprowadzenie diety tego produktu jest szczególnie przydatna do profilaktyki i leczenia anemii.

Kompleks witamin zawartych w gorczycy olej A, E i F jest wymagany do pełnego rozwoju zarodka w organizmie kobiety w ciąży, dla pomyślnego przebiegu ciąży i zmniejszenia ryzyka powikłań podczas porodu. Zawarte w oleju musztarda, witaminy E i chlorofilu aktywnie przyczyniły się do rosnącej laktacji u kobiet karmiących piersią, a także znacznie poprawiły smak mleka matki. Regularne konsumowanie gorczycy, zawierające cały szereg substancji, które korzystnie wpływają na równowagę hormonalną ciała obejmującej (fitosterole, witamin E, F, D, B6) jest szczególnie użyteczna w przypadku kobiet posiadających wysokie bolesne objawy napięcia przedmiesiączkowego lub klimakterium. Wprowadzenie do diety gorczycy, bogaty w fitosterole, witaminy D i K, także może przyczynić się do zapobiegania, powstawaniu i rozwojowi osteoporozy (choroby kości) – ciężkie powikłania po menopauzie z powodu niedoboru hormonów płciowych w organizmie kobiety. Gorczyca może być również polecana jako dodatek do preparatów dla niemowląt – to olej roślinny jest dobrym źródłem choliny i witaminy B, udział w tworzeniu mózgu i układu nerwowego dziecka, i bardzo bogate w witaminy A i D, niezbędne do prawidłowego rozwoju organizmu dziecka.

Wpływ gorczycy na funkcję narządów płciowych męskich i żeńskich. Gorczyca zawiera w swojej strukturze złożone substancje, które poprawiają funkcje seksualne i reprodukcyjne kobiet i mężczyzn (beta-sitosterol, witaminy E, B3, B6). W szczególności, witamina E odgrywa istotną rolę w tworzeniu plemników i jest ważnym elementem procesów genetycznych, które wpływają na zdrowie przyszłego potomstwa. Fitosterole, witaminę B6 i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych normalizacji równowagi hormonów żeńskich, minimalizując ryzyko niepłodności kobiet, choroby zwłóknieniowe sutka, schorzenia jajnika. Zawarte w gorczycy beta-sitosterolu znajduje się większość leków stosowanych w profilaktyce i leczeniu chorób, męskich narządów płciowych, jak zapalenia gruczołu krokowego BPH oraz raka prostaty.

Polecany w diecie w zapobieganiu i leczeniu cukrzycy, otyłości, choroby układu nerwowego, chorób oczu, niedokrwistości.

Zewnętrzne stosowanie oleju musztardowego przyniesie wymierne korzyści w leczeniu chorób laryngologicznych i chorób układu oddechowego.

 

Zalecenia dotyczące stosowania:

Gorczyca ma właściwości dietetyczne, smak i aromat jest znacznie większy niż w innych bardziej dostępnych i znanych nam rodzajów olejów.

• olej z gorczycy od dawna używany jest do warzyw gotowanych na parze,do mięsa i ryb;

• olej z gorczycy z powodzeniem można łączyć z zielonymi i świeżymi warzywami, które są częścią wszystkich rodzajów wiosennych i letnich sałatek;

• domowe ciasta, gotowane ciasto z dodatkiem gorczycy, nabierają blasku, przyjemnego aromatu i złocistego koloru;

• naleśniki, ziemniaki lub ryba gotowane w gorczycy, stają się szczególnie przyjemne, i mają niepowtarzalny smak.

Napisz opinię

Twoje imię:


Twoja opinia: Uwaga: HTML nie jest przetłumaczany!

Ocena: Zły           Dobry

Wpisz kod w pole poniżej:



Opis

Interesujący fakt:

W całej długiej historii swojego istnienia, musztarda jest znana w wielu krajach nie tylko ze względu na jego doskonały smak, ale również ze względu na jego niesamowite właściwości lecznicze. Musztarda w pierwszym tysiącleciu naszej ery jest szeroko stosowana w medycynie ludowej od starożytnej Grecji i Rzymu.

Grecy kilka wieków temu, sprzedawali tylko na dworze królewskim, który był nazywany „imperialnym przysmakiem.” Na przykład, w XVIII wieku został dostarczony z Anglii do stołu Katarzyny II i był jednym z jej ulubionych przysmaków. W związku z tym konkretnym uzależnieniem cesarzowej szybko (w końcu 18-go i początku 19 wieku) i rozpoczęła się w historii Rosji uprawa gorczycy i produkcja przemysłowa z jej nasion.

Opis:

Olej musztardowy cenny produkt odżywczy, który ma szerokie spektrum działania terapeutycznego, medycznego. Ma właściwości antyseptyczne i antybakteryjne i jest skuteczny w leczeniu chorób przewodu pokarmowego i układu krążenia, zewnętrznych ran i oparzeń.

Gorczyca, z powodu wysokiej zawartości substancji biologicznie czynnych, szczególnie przydatnych do włączenia do diety kobiet w ciąży, matek karmiących, dzieci i osób starszych. Jest skuteczna gdy jest stosowana w kosmetyce domowej.

Olej z nasion gorczycy ma złoty kolor, żółty specyficzny aromat, wyrafinowany i pikantny smak, absolutnie nie gorzki, jak wielu ludzi myślą. Jego doskonałe właściwości gastronomiczne i odżywcze zadowolą miłośników smacznej i zdrowej żywności.

Przydatne właściwości:

Gorczyca – skuteczne narzędzie w leczeniu skutków urazów, chorób mięśni i stawów. Ze względu na zawarty glikozyd sinegrinu gorczycy z miejscowego drażniące, pomaga poprawić krążenie krwi w miejscu zapalenia. Dlatego gorczyca od dawna jest elementem większości tradycyjnych maści leczniczych i kremów w leczeniu dny moczanowej, zapalenia stawów, zapalenia mięśni, rwy kulszowej, reumatyzmu. Kiedy wciera się w skórę olej musztardowy, pomaga rozładować napięcie mięśni i więzadeł (dzięki tej właściwości jest olej często stosowane przez sportowców po intensywnym wysiłku). Ale dodatkowo, ze względu na jego środek dezynfekujący i antyseptyczny z gorczycy znany jest w medycynie ludowej do leczenia skaleczeń i innych uszkodzeń pourazowych.

Zastosowanie oleju musztardowego dla układu pokarmowego. Gorczyca pomaga poprawić apetyt i pobudza proces trawienia (witaminy z grupy B i inne substancje, które są częścią tego produktu, zwiększa funkcję wydzielniczą i motoryczną przewodu pokarmowego, zwiększa aktywność funkcjonalną wątroby i trzustki). W oleju musztarda wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (witamina F) i choliny (witamina B4) – substancji, które stymulują proces wydzielania i przyczyniających się do poprawy metabolizmu lipidów w wątrobie. Dlatego gorczyca przydatna jest regularnie w celu zapobiegania i kompleksowego leczenia kamieni żółciowych, stłuszczeniu wątroby, zapaleniu pęcherzyka żółciowego, zapaleniu wątroby, marskość wątroby. Olej z gorczycy, a ponadto jest dobrze znany w medycynie ludowej jako skuteczny anthelminthic, które znajdują zastosowanie w leczeniu i profilaktyce różnych robaczycy (glistnicy, enterobiosis, trichuriozy, opistorhozy itp).

Gorczyca poprawia układ krążenia. Gorczyca zawiera w swojej strukturze cały szereg substancji, które zmniejszają przepuszczalność naczyń włosowatych, które poprawiają elastyczność naczyń krwionośnych (witaminy E, P, K (wielonienasyconych kwasów tłuszczowych). Te składniki gorczycy, aby chronić układ krążenia od pochodzenia i rozwoju procesów zapalnych. Olej z gorczycy jest użyteczny do zapobiegania i wykorzystania jako część kompleksowego leczenia nadciśnienia – w rzeczywistości kompleksu zawartego w produkcie witaminy E, K, M, P, B3, D przyczynia się do normalizacji ciśnienia tętniczego i „odpowiada” dla odpowiedniej regulacji krzepnięcia krwi. Ponadto regularne spożywanie gorczycy jest bardzo skuteczne w profilaktyce i leczeniu zespołu miażdżycy (zawartego w kompleksie gorczycy oraz fitosteroli witamin E, F, B3, B6 skutecznie chronią naczynia krwionośne ze złogów na ścianach ich „złego” cholesterolu). Olej z gorczycy to również źródło substancji aktywnie uczestniczących w syntezie hemoglobiny (chlorofil, witaminy E i witaminy B6) i tak wprowadzenie diety tego produktu jest szczególnie przydatna do profilaktyki i leczenia anemii.

Kompleks witamin zawartych w gorczycy olej A, E i F jest wymagany do pełnego rozwoju zarodka w organizmie kobiety w ciąży, dla pomyślnego przebiegu ciąży i zmniejszenia ryzyka powikłań podczas porodu. Zawarte w oleju musztarda, witaminy E i chlorofilu aktywnie przyczyniły się do rosnącej laktacji u kobiet karmiących piersią, a także znacznie poprawiły smak mleka matki. Regularne konsumowanie gorczycy, zawierające cały szereg substancji, które korzystnie wpływają na równowagę hormonalną ciała obejmującej (fitosterole, witamin E, F, D, B6) jest szczególnie użyteczna w przypadku kobiet posiadających wysokie bolesne objawy napięcia przedmiesiączkowego lub klimakterium. Wprowadzenie do diety gorczycy, bogaty w fitosterole, witaminy D i K, także może przyczynić się do zapobiegania, powstawaniu i rozwojowi osteoporozy (choroby kości) – ciężkie powikłania po menopauzie z powodu niedoboru hormonów płciowych w organizmie kobiety. Gorczyca może być również polecana jako dodatek do preparatów dla niemowląt – to olej roślinny jest dobrym źródłem choliny i witaminy B, udział w tworzeniu mózgu i układu nerwowego dziecka, i bardzo bogate w witaminy A i D, niezbędne do prawidłowego rozwoju organizmu dziecka.

Wpływ gorczycy na funkcję narządów płciowych męskich i żeńskich. Gorczyca zawiera w swojej strukturze złożone substancje, które poprawiają funkcje seksualne i reprodukcyjne kobiet i mężczyzn (beta-sitosterol, witaminy E, B3, B6). W szczególności, witamina E odgrywa istotną rolę w tworzeniu plemników i jest ważnym elementem procesów genetycznych, które wpływają na zdrowie przyszłego potomstwa. Fitosterole, witaminę B6 i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych normalizacji równowagi hormonów żeńskich, minimalizując ryzyko niepłodności kobiet, choroby zwłóknieniowe sutka, schorzenia jajnika. Zawarte w gorczycy beta-sitosterolu znajduje się większość leków stosowanych w profilaktyce i leczeniu chorób, męskich narządów płciowych, jak zapalenia gruczołu krokowego BPH oraz raka prostaty.

Polecany w diecie w zapobieganiu i leczeniu cukrzycy, otyłości, choroby układu nerwowego, chorób oczu, niedokrwistości.

Zewnętrzne stosowanie oleju musztardowego przyniesie wymierne korzyści w leczeniu chorób laryngologicznych i chorób układu oddechowego.

 

Zalecenia dotyczące stosowania:

Gorczyca ma właściwości dietetyczne, smak i aromat jest znacznie większy niż w innych bardziej dostępnych i znanych nam rodzajów olejów.

• olej z gorczycy od dawna używany jest do warzyw gotowanych na parze,do mięsa i ryb;

• olej z gorczycy z powodzeniem można łączyć z zielonymi i świeżymi warzywami, które są częścią wszystkich rodzajów wiosennych i letnich sałatek;

• domowe ciasta, gotowane ciasto z dodatkiem gorczycy, nabierają blasku, przyjemnego aromatu i złocistego koloru;

• naleśniki, ziemniaki lub ryba gotowane w gorczycy, stają się szczególnie przyjemne, i mają niepowtarzalny smak.

Opinie (0)

Napisz opinię

Twoje imię:


Twoja opinia: Uwaga: HTML nie jest przetłumaczany!

Ocena: Zły           Dobry

Wpisz kod w pole poniżej:



PayPal Visa Mastercard
Яндекс.Метрика
OpenCart Rolli Company © 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone.