Olej Arachidowy

Olej Arachidowy
Kod produktu: m-01
Dostępność: Na magazynie
Cena: 26.68zł

Dostępne opcje


Brutoo, l:

Ilość:     - LUB -   Dodaj do listy życzeń
Dodaj do porównania

Olej arachidowy pozyskiwany jest z niezwykle popularnych i smacznych orzeszków ziemnych. Tłoczony na zimno ma intensywny orzechowy zapach i żółty kolor. Stosuje się go przede wszystkim w kosmetyce, choć i w kuchni znajdzie swoich entuzjastów. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe (m.in. linolowy, oleinowy, palmitynowy, stearynowy, arachidowy) oraz witaminy i minerały. Niestety nie polecamy go osobom o skórze bardzo wrażliwej i alergicznej, ponieważ może uczulać.

Właściwości oleju arachidowego

Dzięki zawartości kwasów tłuszczowych, olej arachidowy wspaniale natłuszcza i nawilża skórę. Witaminy i minerały działają odżywczo i wspomagają regenerację zarówno skóry, jak i włosów. Ten niezwykły specyfik poza właściwościami pielęgnacyjnymi posiada również szereg zastosowań w medycynie naturalnej, szczególnie w profilaktyce i leczeniu chorób skóry takich jak łupież, egzema czy łuszczyca. Zawarte w nim witaminy A i E spowalniają procesy starzenia się skóry i przywracają jej zdrowy koloryt i gładkość. Olej arachidowy łagodzi podrażnienia, szczególnie te związane z nadmiernym łuszczeniem się skóry. Sprawdzi się zatem po opalaniu lub w przypadku bardzo suchej i zgrubiałej skóry.

Zastosowanie oleju arachidowego

Olej arachidowy świetnie sprawdza się jako preparat do masażu ciała. Zapewnia doskonały poślizg i pozostawia skórę zmiękczoną oraz nawilżoną. Wykorzystuje się go również jako składnik olejków do kąpieli i do pielęgnacji ciała, choć stosowany w naturalnej postaci także doskonale wpłynie na naszą skórę. Stosuje się go również do produkcji mydeł, które dzięki niemu zyskują odpowiednią plastyczność i połysk. Także farmaceuci wykorzystują jego właściwości do produkcji niektórych leków.

Napisz opinię

Twoje imię:


Twoja opinia: Uwaga: HTML nie jest przetłumaczany!

Ocena: Zły           Dobry

Wpisz kod w pole poniżej:



Opis

Olej arachidowy pozyskiwany jest z niezwykle popularnych i smacznych orzeszków ziemnych. Tłoczony na zimno ma intensywny orzechowy zapach i żółty kolor. Stosuje się go przede wszystkim w kosmetyce, choć i w kuchni znajdzie swoich entuzjastów. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe (m.in. linolowy, oleinowy, palmitynowy, stearynowy, arachidowy) oraz witaminy i minerały. Niestety nie polecamy go osobom o skórze bardzo wrażliwej i alergicznej, ponieważ może uczulać.

Właściwości oleju arachidowego

Dzięki zawartości kwasów tłuszczowych, olej arachidowy wspaniale natłuszcza i nawilża skórę. Witaminy i minerały działają odżywczo i wspomagają regenerację zarówno skóry, jak i włosów. Ten niezwykły specyfik poza właściwościami pielęgnacyjnymi posiada również szereg zastosowań w medycynie naturalnej, szczególnie w profilaktyce i leczeniu chorób skóry takich jak łupież, egzema czy łuszczyca. Zawarte w nim witaminy A i E spowalniają procesy starzenia się skóry i przywracają jej zdrowy koloryt i gładkość. Olej arachidowy łagodzi podrażnienia, szczególnie te związane z nadmiernym łuszczeniem się skóry. Sprawdzi się zatem po opalaniu lub w przypadku bardzo suchej i zgrubiałej skóry.

Zastosowanie oleju arachidowego

Olej arachidowy świetnie sprawdza się jako preparat do masażu ciała. Zapewnia doskonały poślizg i pozostawia skórę zmiękczoną oraz nawilżoną. Wykorzystuje się go również jako składnik olejków do kąpieli i do pielęgnacji ciała, choć stosowany w naturalnej postaci także doskonale wpłynie na naszą skórę. Stosuje się go również do produkcji mydeł, które dzięki niemu zyskują odpowiednią plastyczność i połysk. Także farmaceuci wykorzystują jego właściwości do produkcji niektórych leków.

Opinie (0)

Napisz opinię

Twoje imię:


Twoja opinia: Uwaga: HTML nie jest przetłumaczany!

Ocena: Zły           Dobry

Wpisz kod w pole poniżej:



PayPal Visa Mastercard
Яндекс.Метрика
OpenCart Rolli Company © 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone.